Limburgse Jeugdkampioenschappen 2018

Foto: Wim Wijnands

In het weekend van 17 en 18 februari 2018 vonden in de de Jo Gerrishal te Roermond de jaarlijkse Limburgse jeugdkampioenschappen plaats. En tijdens deze titelstrijd wist BC Echt zich nadrukkelijk te manifesteren en ging er het nodige eremetaal mee terug naar Echt. Maar niet alleen ereplaatsen, maar ook een drietal Limburgse kampioenstitels. Lars Wijshoff wist zelfs tweemaal deze titel te pakken. In het enkelspel U15 was Lars de sterkste en in de herendubbel U17 was Lars, samen met zijn partner Tijn Kooijman van BC Weert ’67, tevens de sterkste.

In het onderdeel meisjes U13 was Famke Wouters de sterkste in het enkelspel en greep zij de Limburgse titel. Famke wist in de damesdubbel U19 samen met haar clubgenote Madelon Merten de finale te bereiken, die na 3 spannende sets heel nipt verloren ging, maar dus wel een fraaie tweede plaats. Madelon werd ook tweede in het enkelspel U19 en werd tevens tweede in het gemengd dubbel met haar clubgenoot Bjorn Hendrix.

Deze Bjorn Hendrix deed het tevens ook heel goed op dit toernooi, want hij werd tweede in het enkelspel U19 en dezelfde klassering was er voor Bjorn in de jongensdubbel U19 die hij behaalde met zijn partner Denis Peters van BC Trilan.

Verder mag niet onvermeld blijven dat er fraaie derde plaatsen waren voor BC Echt en die kwamen dan na goede prestaties van: Nina Fliescher, Danique Maessen, Luc Dircks, Famke Wouters, Maud Thomassen, Dian Thomassen, Milou Cremers en Luuk Gilissen.