Chocolade Actie 2020

Onze leden verkopen tot vrijdag 22 november overheerlijke kerst chocolade. Heeft U al iets besteld? Niet vergeten dit nog even te doen. U helpt de club hiermee aan een mooi zakcentje. Alvast bedankt namens alle leden van BC Echt.

Connect College Open Dag 2020

Komend jaar op 8 Februari zal BC Echt zich weer aanwezig stellen op het Connect College in Echt voor de open dag. Wij zijn ontzettend trots dat we weer er mogen staan als fanatieke badmintonclub met vele leerlingen van de middelbare school. Vorig jaar hebben we goed kunnen uitpakken met een actieve demo in de aula met vol publiek, en we hebben een zaal voor ons kunnen opzetten voor een potje te kunnen badmintonnen. Komend jaar willen wij een tandje bijzetten en willen we ons concept van vorig jaar ‘Play Your Game’ een vervolg geven. Blijf op de hoogte op onze social media voor meer opkomend nieuws voor dit mooie evenement.

Rabobank Clubkas Campagne

BC Echt doet mee dit jaar met de Rabobank clubkas campagne 2019! Leden van de Rabobank kunnen stemmen op hun favoriete clubs voor geld te winnen voor activiteiten en dergelijke. BC Echt valt ook onder deze clubs. Het geld wat wij ophalen kan gebruikt worden voor de promotie van onze club en voor de favoriete shuttle sport te verspreiden rond Midden-Limburg. Dus waar wacht u nog op, en stem op ons!

Zomerbadminton

BC Echt (Experience) organiseert zoals vorige jaren een zomerbadminton, waarbij je nog je actieve potje badminton kan spelen in de zomervakantie.

We organiseren deze speeldagen iedere woensdag voor 6 weken lang! Dit zal zoals vorig jaar gebeuren in de sporthal in Stevensweert.

Je kunt meer informatie opzoeken en je inschrijven voor dit mooie evenement via de onderstaande link.

https://zomerbadminton_bcex.fikket.com/?fbclid=IwAR2RgpLecNSsHDfxjQ1f3U7ATFDTpNl41seUtd5CZQ-Hx6UpmSfhxvzG-gk

Mocht je toch nog wat vragen hebben over de zomerbadminton kun je contact opnemen met: Luc Dircks, Noud van der Poel en Nina Fliescher


Start-Up Toernooi in Bavel

Dit weekend hebben onze clubspelers mee kunnen doen aan het eerste senioren-toernooi van dit seizoen. Van dag één hebben de spelers zich alles moeten geven om een wedstrijd te winnen tegen de sterke opponenten. Bjorn Hendrix en Madelon Merten hebben een zware mix-partij moeten spelen, waar ze vechtend met 3 sets helaas hebben verloren. Verder hebben Madelon en Bjorn de volgende toernooi dag niet bereikt, maar zeer goed gespeeld in categorie 4. Onze jeugd spelers Bjorn Pellegrom, Lars Wijshoff en Maud Thomassen waren ook aanwezig op het toernooi, en ze hebben goed gepresteerd. Lars Wijshoff heeft samen met Maud Thomassen een goede mix kunnen neerzetten tegen een uiteindelijke 2de plek duo onder categorie 6. Maud heeft met Dian Thomassen samen een super dubbel kunnen neerzetten, maar helaas net verloren tegen de uiteindelijke runner-ups van het toernooi onder categorie 6. Lars Wijshoff heeft een super spannende dubbel samen met Luc Dircks kunnen neerzetten, waarmee ze nipt de 2de set met 25-27 hebben verloren. Bjorn Pellegrom heeft in de dubbel en de enkel onder categorie 6 de kwart finale bereikt op het toernooi. Bjorn Pellegrom had een zware partij in de enkel kwart finale tegen een mede-jeugd speler niet kunnen winnen, maar de partij was een super mooie om naar te kijken. Luc Dircks moest uiteindelijk tegen de winnaar waar Bjorn de vorige dag tegen moest, en Luc heeft daarmee een plek in de finale van de heren enkel categorie 6 gepakt. Dian Thomassen heeft ook al met een blessure de halve finale kunnen behalen in het vrouwen enkelspel categorie 6. Noud van der Poel heeft samen met Dian Thomassen ook een goede mix kunnen neerzetten, maar helaas verloren in de kwart finale onder categorie 6. Noud van der Poel heeft na een zware, maar mooie halve finale enkel een plek kunnen bemachtigen in de finale heren enkel categorie 6. Dit betekende dat onze 2 clubspelers Noud van der Poel en Luc Dircks tegen elkaar moesten spelen in de finale. Uiteindelijk heeft Luc Dircks met 21-13 24-22 gewonnen van Noud van der Poel. De heren hebben het sportief gespeeld en er zaten mooie rally’s in het finale spel. Iedereen heeft top gespeeld in Bavel en daar mogen ze zeker trots op zijn!

 

Limburgse Jeugdkampioenschappen 2018

Foto: Wim Wijnands

In het weekend van 17 en 18 februari 2018 vonden in de de Jo Gerrishal te Roermond de jaarlijkse Limburgse jeugdkampioenschappen plaats. En tijdens deze titelstrijd wist BC Echt zich nadrukkelijk te manifesteren en ging er het nodige eremetaal mee terug naar Echt. Maar niet alleen ereplaatsen, maar ook een drietal Limburgse kampioenstitels. Lars Wijshoff wist zelfs tweemaal deze titel te pakken. In het enkelspel U15 was Lars de sterkste en in de herendubbel U17 was Lars, samen met zijn partner Tijn Kooijman van BC Weert ’67, tevens de sterkste.

In het onderdeel meisjes U13 was Famke Wouters de sterkste in het enkelspel en greep zij de Limburgse titel. Famke wist in de damesdubbel U19 samen met haar clubgenote Madelon Merten de finale te bereiken, die na 3 spannende sets heel nipt verloren ging, maar dus wel een fraaie tweede plaats. Madelon werd ook tweede in het enkelspel U19 en werd tevens tweede in het gemengd dubbel met haar clubgenoot Bjorn Hendrix.

Deze Bjorn Hendrix deed het tevens ook heel goed op dit toernooi, want hij werd tweede in het enkelspel U19 en dezelfde klassering was er voor Bjorn in de jongensdubbel U19 die hij behaalde met zijn partner Denis Peters van BC Trilan.

Verder mag niet onvermeld blijven dat er fraaie derde plaatsen waren voor BC Echt en die kwamen dan na goede prestaties van: Nina Fliescher, Danique Maessen, Luc Dircks, Famke Wouters, Maud Thomassen, Dian Thomassen, Milou Cremers en Luuk Gilissen.

Trainingen tijdens Carnaval

In de week van Carnaval is er geen training op woensdag 14-02-2018 voor zowel de eerste groep (18:00 – 19:30) als voor de tweede groep (19:30 – 21:00).

De training op vrijdag 16-02-2018 gaat voor beide groepen wel door.

Limburgse kampioenschappen beëindigt met vele BC Echt winnaars!

Afgelopen weekend vond er de Limburgse kampioenschappen plaats in Weert. Na een lang weekend toejuichen, punten scoren en vele finales zijn er vele prijzen winnaars uitgekomen van BC Echt waaronder ook Limburgs Kampioenen! Ook waren er in de categorie 6 nylon vele halve finales waarin clubgenoten het tegen elkaar moesten uitvechten om een plek in de finale.

De wedstrijden waren spannend en er zaten ook hele mooie rally’s tussen waar heren bijna zittend aan het badmintonnen waren. Uiteindelijk willen wij met trots zeggen dat de club maar liefst 9 prijzen bij elkaar heeft gespeeld waarvan 4 Limburgs Kampioensprijzen zijn. Wij willen alle prijzen winnaars feliciteren en wij willen alle ouders, trainers, coaches en toekijkers bedanken voor al het enthousiasme en de hulp voor deze spelers.

Hieronder zijn alle prijzenwinnaars nog op een rijtje

  • GD Cat,6 Nylon: 1) Jorren Strijp en Lauren Grispen; 2) Lars Wijshoff en Milou Cremers
  • VD Cat.6 Nylon: 1) Lauren Grispen en Dian Thomassen
  • MD Cat.6 Nylon: 2) Sam Draeken en Jelle Smeets
  • VE Cat.6 Nylon: 1) Marieke Maessen; 3) Maud Thomassen
  • GD Cat.6 Veren: 1) Luc Dircks en Sabine Strijp
  • VE Cat.6 Veren: 2) Madelon Merten; 3) Famke Wouters

590,40 euro opgehaald door Clubactieloten.

Woensdag 8 november is er tijdens de training bekend gemaakt wat de uitslag van alle loten die zijn verkocht van de grote clubacties is geworden. Met volle trots willen wij zeggen dat we maar liefst 246 loten hebben verkocht! 80% van het bedrag van ieder lot gaat naar onze badmintonclub toe. De club heeft met deze grote verkoop maar liefst 590,40 euro bij elkaar verzameld!

We willen iedereen bedanken van de clubleden die de loten hebben verkocht en natuurlijk willen wij ook iedereen bedanken die bijdrage heeft willen leveren voor de club om een lot te kopen.

 

BC Echt